Menu

Fuld fart på fødderne

image
09. april 2018 kl. 21:27
Årets fodbold Camp 2018 for årgang 2008/2009 blev afviklet i Hallen d.7/8 april og med udgangspunkt i spillernes spørgsmål til hvornår de næste gang skulle på camp så må vi konstatere, at årets Camp var en succes.
Henover weekenden har 15 friske drenge stiftet bekendtskab med alt fra fodbold fitness og skadeforebyggelse til hurtige driblinger og fysiske dueller.
Det skal ikke være nogen hemmelighed, at programmet var stramt og at alle spillere blev udfordret både på udholdenhed og koncentration, men alle spillerne deltog aktivt og deres fællesskab brændte igennem når det for nogen blev svært eller fødderne blev trætte. Drengene hjalp hinanden og sammen fik de nået de fælles mål som de forskellige træninger lagde op til.

På første dagen fik vi besøg af Alexander Bah og Gustav Gjøg fra HB Køge. Der var lagt op til åben spørgerunde og spillerne fik bekræftet at regelmæssig træning både på og udenfor banen, det rigtige mad og en god nattesøvn er noget som en professionel spiller vægter højt.
Spillerne fik alle sammen Alexander og Gustavs autografer skrevet på den fodbold som alle spillerne har fået sponseret af Sport24.
 
Efter besøget fra HB Køge blev der skruet op for tempoet og spillernes kunnen kom i fokus for ejeren af Rajko Lekic målakademi, Rajko kiggede forbi med en medtræner og skulle give spillerne nogen gode fif til farlig angrebstræning og benyttelse af finter.

Niveauet var højt og der blev virkelig arbejdet hårdt for at få de nye tricks til at sidde lige i skabet hvilket man tydelig kunne se da drengene senere på dagen gjorde brug af deres nye finter i en kamp mellem to mål.
Det var en god og anderledes oplevelse hvor spillernes koncentration blev sat på prøve for med Rajko´s baggrund var hans forventninger høje til spillerne og intensiviteten blev sat derefter. Men igen her viste spillerne, at de var på tæerne og gerne vil lære så meget som muligt.
 
Efter en lækker forfriskning i form af lækker kage, blandet frugt og juice som Super Brugsen har sponseret skiftede træningen spor da campen fik besøg af Søren Jørgensen som er DBU instruktør og leder af Solrød FC´s mini børneakademi.

Søren har igennem flere år fungeret som DBU instruktør og har en meget bred viden om børnetræning i tråd med DBU´s principper.
Træningen med Søren var fokuseret på forsvar og orientering. Spillerne blev ikke alene udfordret på deres kunnen med bolden men også hvordan man mest optimalt agere i forskellige situationer, både spillerens egen men også medspillernes.
Søren fortalte drengene lidt mere om hvordan DBU arbejder med ”Kaos” øvelser for at træne spillere endnu mere i at tænke og observere når de træner og spiller kamp og spillerne var faktisk rigtig dygtige til hurtigt at finde ud af hvordan de med de rette strategier og med hinandens hjælp kunne styre spillet.

 
Første dag på campen blev afsluttet med lækker mad og derefter var der fri bane og denne blev indtaget til dagens sidste kamp som på trods af dagens krævende program ikke gik stille for sig.

Dag to blev indledt med en frisk omgang kamp med fokus på spilforståelse og placering. Spillerne fik undervejs små opgaver og regler som skulle øge deres opmærksomhed på deres egne og andres placering på banen og øge fokus på vigtigheden af samspillet. De var super motiveret og gode til at få spillet til at fungere.
Efter frokost fik spillerne besøg af Mads Pilholm som tidligere har været børne koordinator hos AGF og nu er specifiktræner hos B1903.
To timer med fuld opmærksomhed på hurtigt benarbejde og spillerne blev udfordret lige til grænsen. Der blev talt om vigtigheden af at kunne håndtere bolden i små rum og i forskellige situationer og dette blev afprøvet i praksis. For nogen var dette en udfordrende opgave men trods niveauet var alle med og alle rykkede de sig og blev mere habil med håndteringen af bolden.

 
Dagens sidste træningspas blev afviklet af 1. holdtræner Casper Lawaetz fra Karlslunde IF. Selvom det var dagens sidste punkt blev tempoet holdt højt og der blev gået til den i øvelserne som satte krav til spillernes løbeteknik og hurtighed. Øvelserne var sat op som små konkurrencer og via leg og det var den perfekte afslutning på to dages hårdt program.

 
Som ansvarlig for årets camp vil jeg gerne rette en stor tak til Helle og Lars Gram fra HGI cafeen for at sørge for lækker og indbydende mad til deltagerne og samtidig en stor tak til de forældre som hjalp til under måltiderne.
Samtidig vil jeg gerne rette en kæmpe tak til Super Brugsen Havdrup som sørgede for lækker frisk frugt, dejlig kage og kolde juice til alle spillerne i eftermiddagspauserne.

Ingen camp uden sponsorer og her skal der lyde en stor tak til Sport24 i Køge og Castus som begge i stor stil har bakket op om årets fodbold camp.
Uden alle disse hjælpende hænder og sponserede midler ville fodbold campen slet ikke blive så fantastisk.
Sidst men ikke mindst vil jeg gerne sende stor ros til spillerne som deltog. Det er en kæmpe fornøjelse at afvikle sådan en weekend når man er omgivet af så engagerede, dygtige og glade spillere.

Fodboldhilsner
Berit Schau Nielsen
Havdrup Fodbold, Bestyrelsen
Luk