Menu

Hvornår skal man skifte klub?

image
24. juni 2016 kl. 12:54

Fra tid til anden er der spillere (og deres forældre), der overvejer at skifte væk fra Havdrup for at prøve kræfter med en anden og større klub. DBU har udformet nogle etiske retningslinjer for, hvordan klubskifter bør foregå: http://www.dbu.dk/Temaer/Det_gode_fodboldmiljoe/etiske_retningslinjer_for_klubskifter

Essensen fra DBU's retningslinjer er:

  1. Overordnet set bør klubskifter ikke finde sted før ved overgang til ungdomsfodbold (U13). 
  2. Når en spiller opfordres til klubskifte, skal han/hun være god nok til at indgå på den modtagende klubs førstehold.
  3. Klubskifte kan med fordel indledes med en prøvetræningsperiode.
  4. Interesse/henvendelse fra modtagerklub, bør altid gå til den afgivende klubs ledelse.
  5. I ungdomsrækkerne skal forældrene altid deltage i alle samtaler omkring evt. klubskifte.
  6. Klubskifter bør aldrig finde sted senere end 3 uger før turneringsstart.
  7. Klubskifter bør ikke resultere i længere rejsetid end 1 time hver vej.
Inden vi når så vidt som til et klubskifte, er der en del ting, vi kan gøre i klubben. Som udgangspunkt skal spilleren træne og spille kamp med den årgang han/hun går i skole med. De sociale relationer er en bærende kraft i vores klub, og derfor er det vigtigt at vi forstærker det sammenhold, der allerede er på skoleårgangen. Viser det sig at en spiller kan og vil mere end hvad årgangen kan præstere, bør spiller/forældre i første omgang tage fat i årgangens træner for rådgivning. Træneren vil muligvis kunne hjælpe med at arrangere ekstra træning på en ældre årgang, såfremt den ældre årgangs træner finder det passende. Der vil på sigt også kunne blive tale om at spille kampe for den ældre årgang. Igen i samråd med den ældre årgangs træner. Træning og kampe med en ældre årgang vil dog ikke føre til at spilleren undlader at træne og spille kampe med sin egen årgang.

Spillere og deres forældre er altid velkomne til at søge råd og vejledning hos klubbens ungdomsansvarlige eller en anden i bestyrelsen, såfremt man ønsker mere fodbold, end hvad der som udgangspunkt tilbydes på årgangen.
Vigtigt i forbindelse med klubskifter. Alle spillere, som har spillet fodbold i en klub, har et spillercertifikat, som klubben administrerer. Dette certifikat er med til at sikre at spillere ikke spiller for flere klubber, løber fra regningen i klubben mv. Ved klubskifter skal den modtagende klub sørge for hurtigst muligt at ansøge Havdrup fodbold om spillerens certifikat. Når spilleren er konstateret restancefri, vil spillerens certifikat blive overført elektronisk til den modtagende klub.
Luk